Home > bine ca esti tu destept > la cenaclu-n poarta se intoarce

la cenaclu-n poarta se intoarce

scriam niste tampenii aici despre marele rapsod al cenaclului flacara.

nenea asta zice mai bine. citam din prima parte a textului:

“Adrian Paunescu a fost si este plans de toti cei care regreta frigul, foamea, cozile, supravegherea universala, domnia suspiciunii si a minciunii, infernul cotidian dintr-o Romanie jignita si umilita.  Cand Ion Iliescu afirma ca Paunescu nu  a fost un poet de curte al dictaturii lui Ceausescu, el comite o frauda istorica. O face cu buna (adica rea) stiinta. Ca fost secretar al  CC al PCR insarciant cu propaganda, Ion Iliescu stie perfect ca Paunescu a fost un ultra-zelos constructor al cultului familiei Ceausescu, ca s-a prosternat fara jena in fata ”geniului Carpatilor”.

Cine va rasfoi “Antologia rusinii” de Virgil Ierunca va gasi probe irefutabile ale degradarii intelectuale si morale a lui Adrian Paunescu.  Au aparut pe forumuri sute, poate mii de versuri scris de Paunescu intru gloria “eroului intre eroii neamului”.  Nu erau tributuri conjuncturale, ci fibra insa si a poeziei paunesciene de dupa 1972-73. A fost oracolul, profetul, pontifex maximus al cultului personalitatii.”

  1. prostoevski
    November 11, 2010 at 10:23

    asa, si? sistemul lui biologic acum se dezintegreaza.
    cat fu viu nimeni nu se duse la el, bai adriene paunescule, hai ca sa vorbim si noi putin, uite cum sta treaba, nu tre ca sa pui pe hartie tot ce-ti coace la neuron, unele sunt imputiciuni, e omeneste, esti cam exaltat.

    nu, in schimb, geosane tu vii acum si scormonesti aceste viermuieli si le poleiesti in certitudini care dau seama despre “degradarea intelectuala si morala”.

    precum nici noi nu iertam gresitilor nostri, geosane schimba numele de adrian paunescu in oricare alt apelativ uman in viata si apoi io vin si te intreb: oare cunosti tu pe acest om cu adevarat ca sa lamentezi despre el?

    • geosanu
      November 11, 2010 at 12:59

      pai eu as fi stat cuminte daca baiatu mic cu ochelari pe care-l tine nastase in poala nu ar fi propus zi de doliu national, daca nu ar fi fost comparat cu nichita, daca nu ar fi fost facut tot circu asta mediatic pentru acest erou national.

      acu, ce zici tu e foarte corect si e o palma justificata: nu, nu l-am cunoscut. nu, nici macar nu i-am citit opera magna. da, trebuie lasat sa se odihneasca in pace, despre morti numai de bine, dar cand vadim, ponta, nastase si ilici cel batran vorbesc in apararea lui, ceva e putred. s-a scris suficient despre vederile lui comuniste cat traia, da nu interesa pe nimeni, acum sadoveanu are o vitrina plina cu poeziile lui.

  1. No trackbacks yet.

Leave a comment