cand minus si cu minus da minus

cum vantul bate mai greu spre rasarit si existentialismul s-a oprit in crasma pana sa ajunga in romania, deci a venit cu pantalonii in vine, ochii rosii si dornic de cafteala sau futai, exista niste homo sapiens sapiens din astia care si-au dat seama cat de tare e sa fii ateu si vor sa ne anunte pe toti ca ei exista, traiesc, misuna printre noi si nu oricum, ci ca smardoii care este ei pe persoana fizica…pula mea e dreptul lor sa fie atei si nu cred ca intereseaza / deranjeaza / oripileaza pe cineva kktu asta, doar nu traim in lumea araba si nu mergem toti, cu mic si mare, duminica la sezatori pe teme religioase. de aia se cheama democratie, acolo unde minoritatea e libera sa o arda cum stie ea mai bine, deci nu inteleg de ce pula mea tre sa-si dea in cap labagii astia isterici tot timpu? musulmanu la crestin crestinu la ateu, ateu la fecioara maria; ba, unu n-ar zice: hai, in pula mea, sa facem o orgie cu droage din alea scumpe! nu prea ne place pacea si prietenia, da cand e vorba de dat in cap pe dupa colturi, multi viteji s-arata.

ateu nu-i ateu destul daca nu publica si niste tabele concise care sa-i dovedeasca pedigriu de impresionist. Tabelele astea exemplifica cel mai bine de ce a ajuns sociologia romaneasca in punctul in care a ajuns. pe scurt ele zic ca: ateul este un manager cu studii superioare din bucuresti. pentru analiza a fost folosita functia odds, care a fost mixata pe ceva date colectate de niste oameni binevoitori si cu frica lui dumnezeu. aracan de mine!

1. odds asta face urmatoare chestie: ia o categorie si-mi zice care e probabilitatea ca trasatura X (ateu) sa apara pe categoria Y.  buuun, deci, cei mai multi atei au studii mega superioare si super joburi. corect, da partea misto e ca tot trasaturile alea le au si restul de peste 90% din categoria respectiva (crestini). you follow sau? ori, profesorii astia care ne calesc pentru tragedia singuratatii prin univers zic asa: ca sa deosebim doua lucruri avem nevoie de diferenta specifica. avem? n-avem. au rezultat doua segmente din categorie cu acelaeasi atribute. incidenta nu-i evdientiaza pe crestini sau pe atei.

2. Referitor la bunastare si religie, Webber asta n-a zis el mare lucru oricum, iar protestantismul nu e o religie, doar venim dintr-o tara ortodoxa pana in maduva oaselor. partea cu tiganii, moldovenii si taranii mi-a placut cel mai mult 🙂 din analiza lipsesc negrii, homosexualii si evreii si puteam sa punem de un foc de tabara.  pardalnica asta de statistica, ca sa mentinem steagu ridicat, se bazeaza pe probabilitati si inferente logice de tip cauza si efect, nu pe coiosenii umflate si pe arogante bune de prostit dudui maltratate in copilarie.

apropo, stiati ca ieri a fost ziua blondelor?

Advertisements
 1. rudarel, manager la sifonarie
  June 3, 2011 at 00:05

  coaie asta e una din putzinele tale postari cand ai scris treaz. tzine-o tot asha!

  • June 3, 2011 at 14:56

   multumesc 🙂 merge sifonaria, merge?

 2. June 23, 2011 at 13:22

  De unde ai scos-o pe asta ca si restul populatiei (marea majoritate, 90% crestini) au acelasi profil, adica studii mega superioare si super joburi? Vezi ca nu prea te pricepi la cifre si tragi concluzii eronate, patimashule :/

  • June 29, 2011 at 11:37

   :)) adevarat. i get carried away cand aud definitii autoritare despre categorii sociale.

   intrebarea mea e urmatoarea: daca studiile superioare si jobul bine platit sunt caract definitorii ale ateului de ce apar ele si la crestini?

   reducem analiza la trasaturi comune, luam un esantion urban cu caract astea, ponderam proportia ateilor si cred ca o sa iasa ca un procent mic de atei intrunesc calitatile enumarate de tine, comparativ cu astia care se declara crestini. pai atunci banii si jobul nu sunt definitorii si trebuie sa cautam factorul care face diferenta.

   nu poti spune ateul e asa si pe dincolo, cand si crestinul are aceleasi atribute (analiza redusa la un esantion omogen). poate n-ar strica o regresie cu datele alea sa vezi daca exista cauzalitate intre variabile sau nu.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: