vin cu vin la bucurie

misu isi aprinde o tigara, cerbu intoarce un mic, safto acordeaza chitara, dragos trage un gat de palinka. gratar de uichend, dupa posibilitati, ger cu spume. si-apare haiduceasa casei din creierii muntilor si zice, da fix in secunda in care se intamplau toate aceste lucruri nebanuite: bucurati-va, mai baieti, ca cu astea ramaneti! depresie generala. pai cum, ba, futu-i mama ei de intelepiune ascunsa in pridvoarele stomacului satul, cu astea ramanem? ramai, nu ramai, astea este; ascultati la mine ca-s femeie batrana~!1

cum sa nu te intorci la aceleasi momente iar si iar si din nou…pula mea nu retrairea ritualica, mecanica, schizoida a unor hapeninguri¬† face diferenta; detaliile se estompeaza in munti de peturi, da-o-n pula mea, am ani de vama care se suprapun pentru ca sunt betiv si betiile seamana una ca alta ca bunesa la intuneric. asa, detaliile se estompeaza si te pisi pe ele, da ramai cu momentele alea in care te-ai simtit liber (nu dati cu piatra ca am boxu la mine) si ai putut sa fii tot ceea ce puteai fi in momentul ala. cum sa nu te intorci la senzatia aia ca raul la mare, potarnichea la cuib si calul la bodega din varfu dealului?

cum sa nu vrei sa fi ramas asa suspendat la turnu croitorilor beat turta in amiaza mare in iarba aia sau in nisipu ala pe care ai impartit o bucata de ciocolata 5 zile cu 4 pitici? bai, cat de urat e paianjanu asta! deci, fii atenta, zic eu impaturind cu barbatie un tricou bun de prins lighioana, ia-l tu cu grija sa nu-l scapi, ca altfel nu mai doarme nici pulea in cort! halal barbat!

ia sa iesim noi un pic afara, mai! chiar, ia sa (mai) iesim!

aaaaaaaaaaaaaaaaa

 

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: