Home > doua groenlandeze > generatia care(ia i se a)pleaca

generatia care(ia i se a)pleaca

hai ca tot fugaresc cu maica-mea niste ghisee unde functionari cu unghiile facute la polizor asteapta cu bratele deschise contributia mea la bunastarea tarii. deci, e nasol cand se taie salariile in presa ca baietii devin depresivi si cu ganduri confuze de duca:

generatia care pleaca.

“Noi nu am avut niciodată de ales între Hitler şi Stalin, noi am avut de ales între Pepsi şi Coca-Cola […] România îşi pierde cea mai importantă resursă – aceasta, tineretul educat. E târziu. O generaţie nouă se desparte de o ţară veche. Va pribegi, desigur, şi, în subteranele sufletului, va spera, în zadar, să se întoarcă. Aici urmează un „dacă”. Iar, în istorie, „dacă” are prostul obicei de a nu rezolva nimic.”

Mda. Ne pleaca tinerii, resursa cea mai de pret…da despre bunu simt, ala care a iesit pe usa, odata cu primele adeziuni pe fisa partidului, sa duca gunoiu’ si nu s-a mai intors, de ala de ce nu mai intreaba nimeni? Nu, nu pleaca numai tinerii si nu doar aia educati. Nu e o migratie in masa a elitelor, e una a omului de rand. Motivele sunt la tot pasu, da ce ma seaca e tonu asta patico-confuz al unei generatii anomice, alienate (cheia de gat in oglinda daciei ruginite).

Fratica, e simplu: aici nu prea e de stat pentru ca statul e un dobitoc si legea nu se aplica decat pentru aia care nu stiu sa se descurce (e marea mandrie a oricarui interviu despre cum era inainte de 89: era greu, da puteai sa te descurci daca erai destept). Si uite asa, descurcaretu arunca in stanga si-n dreapta cu plicuri, cafele, amenintari, rugaminti si alte alea. Stai un pic de vorba cu astia care sunt la munca (nu la dat in cap) afara si vezi cati dintre ei (mai) bantuie pe holurile umezite ale sufletului pribeag.

“Cu timpul, acasă, cel mai frumos cuvânt din limba română (bulane imi pare mai dragut: uai, ce bulane ai!), nu mai e un loc; cu timpul, acasă devine un timp.”

Stii bancul cu timpul?

Advertisements
Categories: doua groenlandeze
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: